Hej hej Ebba, Hej på dig Ebba!

Igår hopptränade jag Sally och hon var en duktig flicka. Red även Elliot i snön och han var jättefin. Han är så härlig att rida och jag känner bara hur jag sitter och ler hela tiden. Idag ska jag in till stan och träffa några goda gamla vänner och vi ska ha det allmänt trevligt som vi brukar. Lite senare ikväll ska vi åka till Helen och fira henne efter som hon fyller år snart och mer än så har jag itne tänkt att göra. Var precis ute på en promenad med Elliot och han var lika glad som vanligt. Han har fått ett litet sår eller en reva på ena bakbenet, vet inte riktigt vad han har gjort men det såg inte så allvarligt ut. Han fick därför ta det lite lungt idag. Det är somsagt jag som har hand om honom denna vecka eftersom Lovisa är i Sälen.

Imorgon ska jag åka till Linköping och träffa Emma. Vi har inte träffats på hur länge som helst och det ska bli riktigt kul att ses. Dert blir en tidig morgon då ajg ska ta bussen redan 8.05 men men så kan det vara. På kvällen blir det sedan att fixa här hemma tills nyårsafton. Då kommer det ca 25 pesoner hit och firar att vi får ett nytt år! Nu måste jag ta något att äta!

Ha det bra allesammans! :)

Julen 2010

Då var julen över för i år. Jag har haft en riktigt bra jul med paketöppning, julmat, julgodis och massa mer. Julafton var vi hos våra kusiner och firade lite där. Vi spelade julklappsspelet och jag vann såklart ingenting! Fram emot kvällen bar det av hemåt och så öppnade vi paket. Juldágen var jag hos pappa och fick lite paket och åt god mat. Sedan igår så hade vi innebandytunering med alla kusiner, mostrar och mormor. Åldrarna vara allt från 5 år till 74 år men det gick det med. Mitt lag vann enligt oss! Är mycket nöjd med julen även om jag tycker de tre dagarna går lite halvsegt men men så är det! Snart är det nytt år vilket innebär nya möjligheter och nya utmaningar, me like :)

Idag ska jag bara ta det lungt och njuta av att ha lov. På något sätt vill jag ändå att lovet ska gå fort för jag längtar så himla mycket tills vi åker till Bali. Är sjukt trött på minusgrader och snö. Dagen innan julafton var vi och vaccinerade oss. Usch jag gillar verkligen inte sprutor men det gick fort och var inte farligt! Men iallafall lovet går så fort eller långsamt det gör och jag ska hinna med att göra massa roliga saker :)

Ha det bra!

JULLOV!

Sally var jättefin på hoppträningen igår. Trodde inte det skulle gå bättre än förra gången men igår var verkligen bäst gången hittills. Hon hoppade avlslappnat och det var mindre bråk! Så en stor guldstjärna till henne!

Idag hade vi somsagt julavslutning. Den tog ca en timme och det var helt okey. Två stycken utbytes studenter från Australien fick ta imot sina betyg och prata lite om sin tid här i Sverige. Blir imponerad över att de faktsikt lämnat sitt land i ett helt år och åkte till ett helt främmande land, det inspirerar verkligen mig. Är sjukt sugen på att åka och jobba som Au Pair efter jag tagit studenten. Det skulle vara himla kul men blir svårt om man har häst och det men aja det får jag fundera på längre fram.

Efter avslutningen jag och några till ner till stan och kollade lite. Jag köpte Sunes jul som vi ska ha till julafton och sedan tillbringade vi lite tid på donken. Sedan bar det av hemåt och har fixat lite här hemma. Nu har jag fått det efterlängtade jullovet och det känns lite halv skumt. Det är julafton på fredag och snart är det ett nytt år?! Det här året har gått riktigt fort och jag ser fram imot nästa. Hoppas på att det blir lika bra eller ännu bättre för jag känner mig nöjd med 2010. För övrigt så är det riktigt kallt ute. Så fort jag går ut känns mina tår som glasspinnar, öronen kommer falla av och att man rent ut sagt ska frysa ihjäl. Nu ska jag inte klaga mer på vintern, vinter har vi här i Sverige och så kommer det anatligen allitd förbli även om man vill det eller inte!

Ha det bra allesammans! 


Många läskiga minusgrader!

Igår var jag på informationsmöte angående VM-handboll som ska vara i Norrköping. Jag och Stephanie ska jobba som golvmoppare/fanbärare/mikhållare. Ja, det är lite olika uppgifter men vi är några stycken så man får göra lite olika saker. Ska bli riktigt kul faktsikt! Få se bra och rolig handboll på riktigt nära håll tackar inte jag nej till i första hand iallafall.

Ibland kan jag tänka på när jag spelade handboll, det har ju faktsikt gått några månader nu. Det var riktigt kul men när det blev som det blev tappade man motivationen helt enkelt. Hade gärna fortsatt annars men nu i efterhand är jag ändå glad över att jag inte har en sport till. Nu slipper jag stressa som en idiot och kan faktiskt göra det jag tycker om riktigt mycket i lugn och ro. Kan helt enkelt satsa allt på ridningen och skolan vilket känns skönt. Men handboll är ändå en grymt rolig sport som jag alltid kommer ha lite extra drgning till :)

Idag hande vi en riktigt slapp dag i skolan. Gjorde inget speciellt jobbigt och slutade dessutom en timme tidigare. Har nu varit ute i stallet och fixat allt och ska snart ta mig något att äta. Sedan ska jag bort och hoppträna lilla Sally! Imorgon är det Julavslutning i Matteuskyrka vid 10 så lite sovmorgon blir det iallafall. Sen blir det en härligt lov att se fram imot. Efter Jullovet är det dessutom inte långt kvar innan vi åker men nu är det Jullov jag ska ha först!

Hoppas ni inte fryser bort!





Två skönheter som alltid kommer vara speciella för mig <3


Mot sol och värme!

Igår spelade vi upp våran drama grej i skolan. Gick riktigt bra faktiskt även om jag och Emma typ höll på att dö av garv! Igår blev en lugn fredagkväll med en mycket rolig grej. Vi bokade nämligen resan igår. Nu får vi hoppas på att allt går bra så vi kommer iväg men det ska vi banne mig! Så nu blir det alltså att vi åker till Bali 31 januari och kommer hem 15 februari. Kommer bli så himla skönt!

Idag vaknade jag och mådde as konstigt. Var illamående och trodde jag skulle spy så fort jag såg något ljus! Väldigt konstig men efter en timmes vila så släppte det, märkligt! Sen har jag mest fixat här hemma idag och nyss var jag borta och longerade Sally. Hon tyckte jag var lite små jobbig men skötte sig fint! idag flyttade även Spunken från Hugo till en liten tjej som heter Felicia som bor i Göteborg. Hon är sjukt söt och jag tror han kommer få det toppen. Här är hennes söta hemsida: www.ponnytjejen.se

Nu blir det en tv kväll med min kära bror. Vi får se vad vi tittar på :)

Fy skäms på mig!

Har varit väldigt dålig uppdatering av mig men har haft mycket att göra den senaste veckan. Skolan rullar på och igår gjorde jag det sista provet för året. Hade knappt pluggat något alls men det kändes ändå överförväntan bra! Hopptränade Sally för andra gången i tisdags och det gick kanoners. Något stark i början men när vi båda slutade motarbeta varandra så gick det riktigt bra! Igår red jag även Elliot den lilla sötingen och han var lika fin som vanligt. I övrigt så har jag kommit på att man blir sjukt trött av att rida en storhäst och jag får typ träningsvärk av att bara spänna sadelgjorden. Herregud vad vältränad jag kommer bli ;)

Nu till något riktigt kul! Mamma och jag har länge pratat om att åka någonstans i vinter. Nu har vi nästan bestämt oss, jag har lämnat in ledighetslapp till skolan och ska snart få tillbaka den. Om allt går som det ska så åker vi till Bali i 2 veckor. Det är en ö som ligger mellan Thailand och Australien, närmare bestämt Indonesien. Nu håller jag alla tummar för att det blir av, sånt fall drar vi i slutet av Januari till typ 30 grader värme. Me like :D

Ha det bäst ute i snöovädret!

Onsdaaaaaaaaaaaaaaag!

Hopptränade Sally igår och det gick riktigt bra med tanke på att jag bara har ridit henne typ 5 gånger. Hon hoppade på fint och verkade tycka det var roligt! Ibland vill hon självklart visa att hon bestämmer och är ouppsfostrad men det ska jag förhoppningsvis få ur henne.

Var i skolan idag och det gick ändå ganska fort. Blev pomme till frukost på donken för min del men det är ju alltid något! Efter skolan snabbade jag mig på och red Elliot. Han var allmänt pigg och glad. Sedan var det Märthas tur ovh hon skötte sig hon med. Nu blir det lite tv coh förhoppningsvis har mamma köpte glass för jag är så grymt sugen. Vinter + Glass = Ebba haah jag är trög!

Hej mitt vinterland!

Igår hopptränade jag Märtha. Hon var mer vild än tam den damen och ville bestämma allt själv, busponny! Sedan tittade jag på idol och det finns inte så mycket att säga om det. Olle åkte ut vilket han absolut inte förtjänade och nu är det bara knarkisen och Minnah kvar. Blir ingen rolig idolfinal iår och jag hoppas Minnah tar hem det!

Nu har jag precsi varit ute i stallet och fixat klart allt. Ska käka lite pizza från igår och sedan ut igen och longera Elliot och rida Sally. Vi får hoppas det går bra! Imorgon ska jag klippa den lilla damen så hon slipper vara så långhårig, det kan bli intressant och se hur det går!

Här kommer några bilder på Sally så ni allafall vilken färg hon har ;)



JUST MY ELLIOT

Sedan köpte vi min D-ponny som heter Just my Elliot och är född 2004! Här kopierade jag lite det jag skrivit en annan gång på bloggen!

Vi åkte ner till Halmstad den 25 maj 2008 och hade med oss transporten direkt. Vi visste ju vem Easy var och kände därför att du förhoppningsvis skulle kunna bli något bra. Camilla som du hade varit hos i någon månad hade suttit på dig och ja du var knappt inriden. Jag fick testa dig i den mån det gick dvs sitta på dig och försöka stýra även om ratten satt lite löst! Efter några varv i skrittt ställde du dig och hoppade som en gummiboll och man kunde se hur hela du var fylld av bus. Jag var redan som fast i dig och vi gjorde som planerat, köpte dig och lastade sedan och begav oss hemåt. Resan hem gick så där, du hade bara åkt hästtransport en gång i ditt liv och var därför inte speciellt van. När vi stannade vid en bensinmack för att titta till dig hade din grimma gått sönder och du stod helt lös. Efter mycket bestyr fick vi ordning på grimman och resten av färden gick bra.

När vi väl var hemma började livet med min busiga ponny! Du busade dig igenom allt och ville helst av allt få som du ville. Jag kommer aldrig glömma när du stod vid bäcken i skogen och vägrade gå över. Jag stod där i flera timmar och var till slut svettig som en gris. Det var en varm sommardag och solen brände men du ville minnsan inte lyssna på mig. Efter många timmars jobb gick du till slut över helt oberöd. Just i det tillfället älskade jag dig väl inte som mest men du är för go ändå!

Du blev duktigare och duktigare och till slut gick vi från att knappt vara inriden till att faktiskt börja hoppa små hinder. Du var så lycklig och hela din kropp visade en enorm gläjde. Sen började vi även hoppträna och allt gick bara bättre och bättre. När du var 5 år gjorde vi våran första start tillsammans. Det var på en inomhustävling i Finspång. Sedan flöt det på, fler tävlingar blev det och vi blev mer och mer ett team.

I år när du är 6 år börjad vi kunna kvala in till avd A och det gjorde vi. Våran första avd A start var på Lilla Gubben Cup i somras och den kunde inte gått bättre. Vi kom till omhoppning och slutade på en finfin 7:de placering, fick rida ärvarv och visa upp oss! De sken upp som en sol och jag lika så! Det var den placeringen vi fick ihop för efter det bestämde vi oss för att det var dags att sälja dig! Det var ett tungt beslut och när mamma började prata om det blev jag bara arg och slog det ifrån mig men ju mer jag började tänka på det så var det mest realistiskt. Jag har lärt dig allt jag kan och du har lärt mig så himla mycket. Det var helt eneklt dags för oss båda att gå skilda vägar och lära oss nya saker. Jag är dels lite väl stor för dig men egentligen har jag varit lika stor som när vi köpte dig kanske växt något. Men vi köpte dig på en enorm kärlek inte för att jag skulle växa i dig.

Elliot ägs nu av en tjej som heter Lovisa och det går kanon bra för dom! Elliot bor somsagt kvar hemma hos mig så jag få se den skönheten varje dag vilket jag är mycket glad över! Givetvis saknar jag tiden med med honom men när jag ser Lovisa och Elliot blir jag bara så glad! Den här ponnyn har verkligen lärt mig att ta vara på god bitarna i livet och ta allt med ett leende på läpparna. Att vara positiv och glad bredvid denna sötnos är itne svårt kan jag lova! Tack för allt världens bästa <3










Läskiga siffror på termometern!

Brr vad det är kallt ute! Den här kylan är verkligen inte min favorit! Just nu sitter jag och tänker tillbaka på i somras när jag jobbade på smultron. Då klagade vi över hur varmt och eländigt det var och nu klagar man över hur kallt det är. Vi människor är otroligt duktiga på att klaga ibland!

Skolan rullade på ganska bra ändå idag. Idag var det Elliot och Safirs tur att få sin vilja fram i hagen. De hade tydligen bestämt att de ville gå tillsammans och förstörde därför staketet så Elliot kunde smitta under. Bra jobbat era busfrön, ni gör mig absolut inte nervös när ni håller på så där! Men men 2-0 till hästarna och jag lämnar in walkover, nu får ni gå tillsammans och jag hoppas ni kan vara nöjda nu och inte hittar på fler bus för då vet jag inte vad jag gör med er ;)

Var iallafall borta med Sally i ridhuset och red. Idag blev det premiär galoppen och hon var duktig och sprang på finfint. Stå still och inte springa omkring är dock några saker vi behöver träna på men men så kan det va!



Det börjar lida mot sitt slut, snart lämnar vi varandra och går vidare åt varsitt håll.... 



RSS 2.0